Etichete

, , , ,

Ioan Hotea

Dragi colegi si iubitori ai operei,

Au trecut mai bine de doi ani de când nu mai sunt oficial Artist al Operei Naționale din București .Conducerea operei , in frunte cu Ioan Dinca ,George Calin și Mihai Cosma, au decis ca nu mai au nevoie de serviciile mele și prin urmare nu mi-au mai prelungit contractul de Colaborator Permanent.

A urmat cea mai ,,neagra ”stagiune de opera, pe care am trăit o sub conducerea dânșilor, în care m au batjocorit și s au purtat fără orice urma de apreciere și respect.Anul trecut am castigat locul Intai la unul dintre cele mai importante concursuri de Canto din lume, Operalia, patronată de celebrul tenor Placido Domingo,am debutat pe scenele operelor din Paris, Londra, Viena, Montecarlo etc. dar nu am fost nicicand invitat pentru vreun spectacol la ONB,nivelul meu artistic nesatisfacandu-i probabil pe acești domni.

Cine sunt acești indivizi de ,,inalta pregatire artistica de profil”care au fost puși în funcție in scopul prosperității și al evoluției acestei instituții de prim rang de cultura!? Pentru 1500 de RON pe care îi luam pe luna, m-au dat afară. Cu Kobborg, altfel stau lucrurile! Probabil e prea scump ca sa ți permiți sa l demiți!
Cat de mult a contat și contează pentru acești calai profesionalismul si aptitudinile aristilor pe care îi conduc!?
Ma doare foarte tare ce s a întâmplat cu Opera pe care o iubesc,o respect, care mi a dat oportunitatea sa mi clădesc o cariera internationala cu orizonturi foarte frumoase.Eu sunt doar un caz dintre multe altele pe care le cunosc.

Astept cu nerăbdare clipa în care voi putea cânta din nou pentru publicul care a avut încredere, m a susținut necondiționat si fata de care ma simt dator.