Etichete

, , ,

Motivele protestului de la Opera Națională din București

1. Consideram ca fiind ofensatoare si de neacceptat imixtiunea cuplului Johan Kobborg-Alina Cojocaru in deciziile luate la nivel ministerial in privinta numirilor si revocarilor succesive ale directorilor generali interimari din ultimele 2 saptamani. Sub amenintarea periclitarii imaginii culturii romanesti in ochii opiniei publice internationale cei doi invitati ai Operei Nationale Bucuresti au recurs la un santaj menit sa discrediteze autoritatea unui membru al Guvernului Romaniei, mai precis domnul Ministru al Culturii Vlad Alexandrescu.

2. Cerem public tuturor forurilor competente sa recurga prin toate mijloacele legale la o verificare minutioasa a intregii activitati a ONB din ultimii 3 ani, cu precadere in ceea ce priveste latura economico-financiara.

3. Ne dorim prezenta in fruntea baletului ONB a unei personalitati de talie internationala, indiferent de culoarea pasaportului acesteia, cu exceptia domnului Johan Kobborg. Domnul Johan Kobborg a dovedit prin actiunile domniei sale din ultimele 2 saptamani ca este gata sa sacrifice traditia si demnitatea unui intreg sector cultural in ochii intregii lumi doar pentru a-si urmari interesele personale.